4.Læringsmål: Pædagogiske projekt/påskeprojekt

Hvorfor: Jeg vil gerne give dem et indblik i den danske kultur og hvordan vi fejre traditioner og højtider i danske institutioner.

Hvordan: Jeg vil lave små påskeprojekter i børnenes centertime, hvor vi skal lave gækkebreve, male og farve påskeæg, påskeharer osv. Jeg vil i mine påske centers fortælle hvorfor vi laver gækkebreve, maler æg ect. Jeg vil også læse forskellige påske historier op i min daglige storytime. I mine circle times hver morgen vil jeg gennemgå hvad vi lavede dagen før. Jeg vil fortælle dem om Jesus og den kristne tro, og hvorfor der engenligt bliver holdt påske.

Det hele bliver afsluttet om fredagen hvor forældre kommer til åbenhus, i påskens anledning, og hvor jeg skal stå for en påske aktivitet. Denne aktivitet bliver et æggeløb.

Hvornår: I ugen op til påske. Fra den 25/3 – 29/3

Hvordan dokumenteres læringsmålet: Ved billeder af børnenes færdige arbejde og æggeløbet.
Beskrivelse af mit pædagogiske projekt/påskeprojekt

Vi startede ugen af med at jeg i min circletime fortalte børnene at hjemme i Danmark og andre lande, som f.eks. USA holder vi påske. Jeg beskrev kort hvad påsken var og hvilken helligdage vi har i påske. Jeg beskrev kort at påsken var en del af kristendomme. Jeg viste dem billede af påske æg, påske haren og Jesus.

I centertime farvede vi påskebilleder som jeg havde printet fra internettet. Hver dag i løbet af denne uge farver vi nye billeder. Mens børnene farver billederne, forklarede jeg hvad de skulle forstille og børnene kunne stille spørgsmål. Hvis de ikke spurgte, stillede jeg dem spørgsmål om hvad vi tegnede.

Hver circletime i løbet af ugen, gentog jeg hvad vi havde lavet dagen før og hvad vi skulle lave i dag.
Hver dag i min storytime, læste jeg en ny påske historie op for børnene.

Onsdag malede alle børnene påskeæg som, lærerne vil gemme på fredag ude i gården. Så de skal på ægge jagt.

Torsdag lavede vi gækkebreve til et fælles stor påskeæg vi hang op i klassen til om fredagen hvor deres forældre kom.

Fredag var den store dag hvor børnenes forældre kom over på skolen til åbenhus. Jeg skulle forbedre en circletime som forældre skulle se. Vi snakkede om påske, læste en historie om en påskehare der var på ester egg hunt, talte om kristendommen og dens betydning for påsken også børnene skulle finde små papir æg som jeg havde gemt i vores circle. Efter circletime skulle alle børnene ud til de planlagte påske aktiviteter. Jeg havde planlagt et ægg balance løb, hvor børnene skulle løbe om kap med en ske og æg. Når de havde færdiggjort aktiviteten fik de et klistermærke og et stykke slik.

Projektet gik rigtigt godt og på trods af at jeg har været syg, har jeg fået et godt forløb ud af det.

Mandagen efter mit projekt var afsluttet delte jeg Antonberg påskeæg ud til børnene, som var taget med fra Danmark. Børnene elskede det, det var første gang de havde smagt marcipan.



 
3.Læringsmål: Observation af speciel læreren.

Hvorfor: Fordi jeg er meget nysgerrig på hvordan en speciel lærer arbejde for at inkludere og hjælpe specialneeds børnene i klassen. Jeg har fra første dag på arbejdet været meget opmærksom på hendes måde at arbejde på og vil derfor gerne observere hende og derefter reflektere over hvad jeg ser.

Hvordan: Ved at stille mig lidt i baggrunden når jeg ikke selv underviser og derved kunne observere hendes måde at hjælpe specialneeds børnene på.

Hvornår: I starten af mit forløb, da det er noget som jeg allerede er meget opmærksom på.

Hvordan dokumenteres læringsmålet: Ved en skriftlig beskrive af en situation 
Læringsmål 3
Mit mål var at observere en af lærerne i min klasse og pludseligt står jeg i en situation som jeg bliver meget overrasket over. Jeg har her beskrevet forløbet:

Situation i gården

Nu er der udendørs tid for børnene i min butterfly klasse. Normalt står jeg for de lege som vi skal lege i vores halve time, hvor børnene for lov til at komme udenfor at få en ”pause” og lege. Denne dag er det dog den kinesiske klasselærer som står for aktiviteten udenfor. Til min overraskelse, fordi de ikke har fortalt mig at læreren skulle overtage så jeg var i gang med at samle børnene i en rundkreds som vi plejer. Straks begynder læreren at råbe ad børnene at de skal stille sig på rækker.
Børnene skal altså stå på to rækker, en række med piger og en med drenge. De skal stå præcist i en lige linje og med arme i 45 grader bøjning og med fingerspidserne en centimeter fra hinanden. Hvis nogle står en centimeter forkert bliver der hevet og råbt af dem. Hvis de ikke står bagved eller ved siden af den rigtige person bliver der også skældt ud.
Denne aktivitet skal de øve sig i at gøre ind i mellem. Hele denne procedure virker enormt voldsom, fordi at alle skal stå perfekt og der bliver ikke talt i en normal tone på noget tidspunkt. Så det hele virker som en hård og ikke rar tone, især for børn i 4-5års alderen også for mig som står og overvåger dette.
Selve tonen er oftest hård når børnene skal høre efter og adlyde, men lige denne situation gik langt over min grænse. Det gjorde den da, hjælpelæreren til de to ”specialneeds” børn blev ved med at hive og råbe af dem fordi de ikke stod rigtigt. Jeg tror hun havde glemt at de begge er letterede retarderet og ikke altid kan følge almindelige børn. Da hun havde gjort det en del gange og ikke ændrede sin tone, selv efter jeg spurgte hende om det var nødvendigt at de skulle stå så lige som de andre, blev det for meget for mig. Jeg valgte at gå ind og blokere for læreren og stillede mig foran drengene så hun ikke kunne nå dem. Jeg valgte at ignorer at alle 3 lærere gloede surt på mig og jeg ville på intet tidspunkt flytte mig fra deres side indtil denne aktivitet var slut. Da børnene så endeligt havde formet den korrekte linje skulle de gå march. Der valgte jeg at gå hånd i hånd med den ene dreng og hjælpe ham til at gå på den rigtige måde, for hvis de ikke gik rigtig blev der også skældt ud. Jeg var måske ikke populær hos nogen af læreren, men jeg synes der var overgreb på børnene så jeg reagerede på den eneste måde jeg kendte til.

Efter denne situation har jeg prøvet at snakke med læreren om at specialneeds børnene måske skal have lidt plads, og at man måske skulle prøve en anden tone når man snakker til dem. På grund af lærerens dårlige engelsk, forstår de ikke mig og jeg forstår ikke dem. Klasselæreren begynder straks at tale om, at specialneeds børnene ikke skal kunne de samme som de andre, rent fagligt, hvilket jeg godt er klar over. Så prøver jeg at spørge, hvorfor de så ”tvinger” dem til at skulle kunne det samme som de andre børn. Det kan de heller ikke forstå og jeg kan mærke at jeg ikke kommer til et positivt sted i denne samtale. Så jeg vægler at sige: just give the kids some understanding and stop pulling and pushing them, I don’t think it’s the right way to make them understand. Deres svar var bare, okay.

Efter denne situation har jeg reflekteret meget over hvorfor der er ansat en speciellærer som ikke har redskaberne og kendskab til hvordan de skal inkludere disse specialneeds børn. De virker ikke rigtig som om at læreren i min klasse kan lide at arbejde med specialneeds børn, hun virker altid meget sur og har sjældent overskud til dem. Det er selvfølgelig kun min opfattelse af det, men synes det er bekymrende at de ansatte ikke har overskud til at prøve at inkludere specialneeds børnene.

Efter situationen i gården har jeg haft et skarpt øje på denne lærer og på hvordan kun behandler børnene. Hun har generelt en meget hård måde at være på, desværre også fysisk. Så jeg har valgt at være lidt efter hende når hun tager hårdt fat i børnene og går ind overtager dem hvis jeg føler hun går over min grænse. Hvilket hun gør meget ofte, men hun har forbedret sig efter jeg har blokeret hende en del gange. Så nu synes jeg ikke hun er så slemt til det længere, det er måske fordi hun ved at jeg kommer løbene så snart jeg ser hun er for voldsom.


 
Så har vi prøvet at få svar på hvordan institutionen fungere, men nemt var det ikke. Jeg har prøvet at skrive spørgsmålene ned, så Kelly kunne tage dem med hjem og kigge på dem. Jeg har prøvet at formulere det i hverdags sprog, men det var stadig ikke nemt at få ordenlige svar på vores spørgsmål. Så her er hvad vi fik ud af en halvanden times samtale med Kelly. Dette er også et budskab på hvor dårlig hun er til at kommunikere med os på engelsk. Ud af så langtid har jeg næste ikke fået noget jeg kan bruge til så meget, fagligt. 

Denne institution hedder Tianjin Small world preschool og har omkring 80 børn på hele skolen. Aldres gruppen starter fra 2 år til børnehaveklasse. Alle børn har engelsk hver dag, det meste af dagen. en gang om ugen har de Kongfu class. art class og dance class. Børnehaveklassen har kinesisk time 2 gange om ugen i en times varighed. 

- hvordan ser den ud? Skolen er 4 etager og har en gårdhave som de bruger til at lege udendørsaktiviteter på. 1 etage ligger tendertime 1 og caterpillar 2, hvor de 2 – 3 årige børn er. 2 etage ligger endnu en tendertime 2 og caterpillar 2, med samme aldersgruppe. På 3 etage ligger butterfly class 1&2 og på 4 etage er Kindergarden 1&2. Jeg er på alle 4 etager fordi jeg har fast butterfly class hver morgen og om eftermiddagen har jeg så en af de andre klasser. Jeg er i kindergarden 2 gange om ugen og i caterpillar 1&2 en gang om ugen. Jeg har desværre ikke fornøjelsen af at vores hos de mindste, tendertimer. 

Hvor ligger den? Den ligger i Kina, Tianjin på no. 72 Shenyang Road, Heping District 10 min gå gang fra vores lejlighed. Så det er dejlig tæt på.
giv læseren en beskrivelse suppler med billeder, 

- hvilken samfundsmæssig funktion har institutionen - hvordan er den placeret indenfor det administrative system (hvilket ministerium, evt. hvilken international organisation, lovgrundlag e. lign., der beskriver institutionens overordnede formål). - er den privat, hører den til en organisation, får den tilskud fra staten, ”community” eller hvorfra? - er der forældrebetaling/brugerbetaling? Skolen blev åbnet i september 2004, den er eget af en Amerikansk/kinesisk kvinde ved navn Jeanne, som har 6 institutionen i Tuson, Arizona og 2 institutioner i Kina. Den jeg er på i Tianjin, som er en lille skole også er der en i Chengdu som er en stor skole. Det er en privat skole som har brugerbetaling. Det koster 3000 RMB for et barn at gå på skolen, om måneden. Det synes jeg er mange penge for den gennemsnitlige kineser, men det mener Kelly ikke, fordi børnene har engelsk helt ned til to års aldrene. Den lov skolen følger en den Kinesiske lov. Jeg prøvede at spørge ind til hvad det præcist betød, men det kunne jeg ikke få et svar på. Det er frivilligt at gå på skolen fordi det er kindergarden, men alle børn skal gå i primær skole, som er fra 1 klasse og op. 

Hvilke faggrupper arbejder i institutionen. – Normering – På skolen er der primært lærer. Så er der en ”Læge” jeg spurgte om hun var uddannet, men det kunne jeg heller ikke få et klart svar på. Så måske er hun noget indenfor læge kategorien. Men ingen børn må modtage medicin af lægen for det er hun ikke autoriseret til. Hvis børnene skal have psykolog eller lign skal det gøres uden for skolens indflydelse. Det er speciel lærer som hjælper de børn der skal inkluderes i klasserne. Jeg spurgte ind til om de var uddannede inden for et specielt område, men heller ikke dette kunne Kelly svare på. Hun sagde ja det er de, men det var meget tydeligt hun ikke forstod mit spørgsmål. For nu har jeg selv været i praktik på en speciel skole, og de arbejde ikke på samme måde. Det er meget tydeligt at de kinesiske lærer som skal hjælpe de specielle børnene ikke har styr på hvordan de skal arbejde med dem. De gør det modsatte af at inkludere og har ingen tålmodighed til børnenes specielle behov. Alle speciel børn sidder ved deres eget bord og for oftest ikke lov til at deltage i alle aktiviteter, så de skal stå at se på.  I de 4 klasser jeg er i, er der mellem 2-3 speciel børn og de har en hjælpelærer pr klasse. Så i hver klasse har de en klasselærer, en hjælpelærer og en studerende elev og en frivillig engelsk lærer. Så de har praktik elever som hjemme i DK.

Dette er hvad jeg kunne få svar på ud fra de obligatoriske spørgsmål. Håber det er svar nok. Der ligger billeder af klasserne inde på min billedside. 

 
 A: Beskriv i bloggen dine overvejelser (Inden opholdet) - det jeg allermest ønsker at få ud af opholdet er… at få en oplevelse som jeg ikke havde fået i en praktik hjemme i Danmark. Udfordre mig selv, både personligt og professionelt. - den største faglige udfordring tror jeg bliver … at sammenarbejde med de kinesiske lærer som ikke taler engelsk, og hele sproget er en udfordring. Det ville også blive en udfordring at arbejde med hele den kinesiske kultur fordi de har meget faste rammer og specielt det faktum at fri leg, er planlagt. Det bliver en udfordring at komme med vestlig pædagogik, ind i en institution hvor de ikke har pædagoger. (inddrag her dine forventninger til kulturens betydning såvel som den praksis som du forventer at møde) - den største personlige udfordring tror jeg bliver … at være så langt væk fra mine venner og min familie. At være væk fra tryghed og sikkerhed jeg har i Danmark. - min største bekymring er … Hvad jeg gør når jeg skal til lægen, hvilket medicin udskriver de og kommunikationen med en som ikke taler engelsk - Det, jeg tænker det betyder at være dansk i udlandet er … at de er glade for at vi er der og at de håber vi kan komme med nogle gode ideer til hvordan de kan arbejde med den pædagogik vi kommer med. - Det, jeg kommer mest til at savne bliver nok … Min familie - Når jeg kommer hjem håber jeg at have styrket … mine faglige og personlige kompetencer. beskriv dine foreløbige mål med opholdet, såvel faglige som kulturelle og dine forventninger til at de kan blive indfriet. Mit mål med opholdet er at få en oplevelse for livet, at prøve noget som er helt anderledelse fra min hverdag hjemme i Danmark. Jeg håber at få et andet syn på fagligheden, end den vi lære om hjemme i Danmark. Se hvordan kineserne arbejde med undervisning og ”pædagogik” og derefter tage inspiration i deres metoder og prøve at sammensætte mine kompetencer i deres metoder. Mine forventninger er at jeg kan få lidt plads til at planlægge og udfører nogle pædagogiske læringsmål, men ved på forhånd at vi ikke må gå ind og ændre i børnene skema, så jeg skal finde en måde at flette det ind i deres undervisning. Dette bliver en kæmpe udfordring i sig selv. (CKF: 3a, 3b,Fa, Fb)