Så er den første arbejdsuge gået. Den har været hård og meget lang.
Mandag startede vi med vores undervisning som vi havde forberedt os på om søndagen. Jeg havde brugt hele søndagen på at forbedrede mig til ugens lektioner. Der er meget som skulle forbedredes, da børnene skal lære et nyt emne hver dag. Som pædagogstuderende er det meget svært for mig at skulle sætte mig ind i en lærers arbejde. Respekt til alle lærer. Jeg er børnehaveklasse lærer for 2 faste klasser som skal lære to forskellige ting hver dag. Så jeg kan ikke forbedre det samme, desværre.
Så har jeg også 2 børnehave klasser, her er der ikke ligeså meget forberedelse fordi de ikke skal lære ligeså meget som de ældre børn. Derfor er det lidt nemmere at arbejde med de mindre børn, men det skal jeg kun 3 timer om ugen. Hvorimod jeg har de andre klasser hele dagen.
Jeg er kun i børnehaven fordi Malene skal ud på en anden skole for at undervise også skal jeg overtage hendes klasse fordi hun ikke er der.
Alt i alt er det hårdt arbejde at være engelsk lærer i et fremmed land, hvor ingen taler engelsk. Så klassens kinesiske lærer kan ikke engang hjælpe mig med at forberede mig, hvis jeg ikke kender nogle af de sange som skal synges osv.
Det virker lidt dumt at jeg som pædagogstuderende er blevet sendt herned for at arbejde. Jeg vidste godt at jeg skulle være lærer hernede. Jeg vidste bare ikke at jeg skulle stå for at undervise HELE dagen.
Så jeg har ikke tid til at lave noget andet. Jeg havde regnet med at jeg skulle undervise et par timer om dagen, men sådan bliver det ikke. Jeg står for at planlægge hele dagen, så hver dag efter arbejde kommer vi hjem og spiser vores mad, forbedrede os til næste dag, også i seng. Så lige nu er der ikke meget tid til andet end arbejde.
Jeg er lidt bekymret for hvordan jeg skal nå at lave mine læringsmål fra seminaret og det pædagogiske projekt, tværprofessionelle element, specialisering osv. Lige nu kan det være svært at se hvor jeg skal få plads til det.

Men første dag på jobbet gik fint. Jeg gik lidt i stå under min circletime, men improviserede når jeg ikke kunne huske hvad jeg skulle. ”I’ll fake it, till I make it”.
Efter en lang dags arbejde valgte vi at gå ned for at træne, men det var næsten umuligt fordi der var så mange mennesker og ingen maskiner ledige. Så vi gik ind og tog en kinesisk danse time, det var en sjov oplevelse. Det er en meget langsom dans, men yndefulde bevægelser.
Da træningen var slut tog vi hjem og spise noget frisk frugt. Det skulle jeg aldrig have gjort. Jeg havde skyllet det meget grundigt, men ikke langtid efter at jeg havde spist ananas, fik jeg det meget dårligt. Det endte ud med at jeg kastede op hele natten.
Det skulle ikke stopper mig fra at tage på arbejde dagen efter. Det var en lang tirsdag i skolen og kunne ikke spise noget hele dagen. Først onsdag da jeg fik fri fra arbejde, var jeg på benene igen. Torsdag og fredag gik fint på arbejdet, og fredag havde vi kinesisk undervisning med en af læreren som hedder Lucy. Hun skal undervise os i kinesisk hver fredag i vores pause, fra kl 13-14. Så jeg håber at kunne lidt kinesisk når vi kommer hjem til Danmark. Det er et svært sprog og det bliver ikke nemt. De har nogle svære udtalelser, så hvert bogstav har 4 lyde og betydninger og det gør det ikke nemmere. Jeg glæder mig til at sproget giver lidt mere mening. Jeg kunne godt tænke mig at kunne hilse ordenligt på folk og sige nogle basis ting, så mon ikke Lucy kan lære os det. Lige nu skal vi lære alle tallene, måned, dato osv. Lidt kedeligt.

Det har så været min første uge på arbejdet. Nu er det weekend så jeg skrive en opdatering om hvad vi har lavet på søndag. Ciao




Leave a Reply.