Så er endnu en uge gået og det er nu over 3 uger siden vi ankom til Kina. Tiden er gået hurtig hernede indtil videre og vi er snart blevet velkendt i området.
Kineserne i de supermarkeder vi kommer i, er nu begyndt at snakke til os, i stedet for bare at kigge på os. Det er rart, selvom at vi på ingen måde forstår hvad de siger til os.
Flere gange har jeg oplevet at blive stillet spørgsmål som jeg ikke forstår og selvom jeg ikke kan svare dem, forsætter de med at gå ved siden af mig og snakke videre. Det er lidt underligt at de gør det når vi ikke kan kommunikere, men de synes nok bare det er spændende at jeg er fra et andet land.  

Vi har også fundet nogle steder hvor vi synes maden er god, så det er rart ikke at skulle på junkfood restauranter længere. Jeg er ikke blevet så modig at jeg tør spise nogle af de kinesiske specialiteter endnu. Det må vente lidt endnu, men det skal nok ske. Nu har jeg jo nævnt mig selv som mesterkokken herhjemme, mest fordi jeg er den eneste der har lavet mad og fordi at jeg har fået lavet nogle gode retter ud af fødevarer jeg ikke helt kender.

Endelig er jeg også kommet ind på mit værelse igen, efter at Malene har været til lægen for anden gang. Lægen fortalte at hendes virus kun smittede de første par dage, så nu er jeg glad igen. Vores sofa er ikke den bedste at sove på.

Et sted jeg har brugt meget tid og penge er på Starbucks. Kaffen smager fantastisk og de har lækker kage, ikke nok med det spiller de engelsk musik. Så Malene og jeg tager tit et par timer på Starbucks og nyder deres bløde stole og kaffe.

I dag søndag har været afslutningen på det kinesiske nytår og forhåbentligt afslutningen på nytårsfyrværkeriet. Jeg er godt træt af deres fyrværkeri nu, det larmer sindssygt meget 24/7.
Vi har læst at det er en lys festivals dag i dag, så vi har været ude for at finde der hvor det hele sker. Det er så bare svært at finde, men vi tog til den gamle bydel i Tianjin, hvor der var RIGTIG mange mennesker over det hele. Efter et par time i kulden besluttede vi os for at tage hjem, selvom vi ikke havde set så meget andet end mennesker, fyrværkeri, pynt i alle gader, 100vis af madboder, spasmagere som lavede ting til børnene, men vi har ikke set så mange flyvende lanterner som vi ellers havde håbet på.

Nu glæder vi os til at starte ordenligt på arbejde i morgen. Så jeg må i seng nu så jeg kan være frisk til i morgen. Ciao

 
I dag er vore første arbejdsdag og det havde vi set meget frem til. Da vi ankommer så skolen bliver Sarah og Malene sendt ind til skolelægen fordi de begge har feber og er syge. Mette og jeg får at vide vi bare skal følge med vores kollega Kelly og hun begynder at sætte os ind i det arbejde vi nu skal lave mens vi er her. Undervejs fortryder hun lidt at hun er gået i gang med at forklare os det imens de andre ikke er der, for så skal hun genfortælle det hele igen senere. Sarah og Malene bliver så sendt til sygehuset for at blive undersøgt, og nogle timer senere kommer de hjem igen, ikke klogere. Det er nok bare en gang influenza. Lægen har sagt det er en virus på lungerne og at det smitter. Så det betyder at jeg er blevet sendt ind i stuen for at sove de næste par dage. Ikke særlig sjovt, men håber de snart bliver raske igen.

Det betyder desværre også at vores arbejde er blevet udsat en uge, så vi starter først mandag den 25. Jeg havde ellers glædet mig til at komme i gang, når vi alligevel bare sidder hjemme og keder os. Nu når 2 af pigerne er syge, er chancen for at blevet smitte stor og jeg gider ikke være syg, jeg vil arbejde.

De få timer vi nu havde med Kelly fortalte hun os om de læringsmetoder og skemaer de bruger på skolen. Det hele virkede meget frikantet og til tider lidt underligt. Alt i løbet af dagen er planlagt ned til mindste detalje, men alligevel fik vi at vide vi skulle bidrage med flere materialer hverdag. Det virker lidt svært når de allerede har skrevet et fuld skema, men vi skal nok bare prøve det af nogle gange for at se hvordan det hele fungere. Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle i gang. Der er rigtig meget planlægning i hverdagen og det skal jeg lige vende mig, det er jo ikke så pædagogisk nærmere planlægning som en skolelærer laver. Det er jo helt nyt for mig.  

Så nu ved jeg ikke hvad de næste par dage skal gå med. Håber de andre bliver raske så vi kan komme på arbejde.

Husk at tjekke de nye billeder ud - Acrobat show i Shanghai og Shanghai del 2. Ciao

 
Så starter vi snart på arbejde og det glæder jeg mig til. Det bliver rart at få gang i hverdagen. Inden vi skal det, har vi været på sightseeing i Tianjin.

Malene og jeg er gået på opdagelse i den kæmpe by vi bor i. Her bor ca 11 mio mennesker, så man kan næsten ikke forstille sig, hvor stor byen er. Vi startede med at gå ned mod vandet, her så man kineserne tage deres børn med ud på isen for at skøjte. Men ikke som vi skøjter, de har en lille stol de sidder på også skubber de sig frem med nogle pinde. Meget smart.
Vi har også været nede at se det hotel min familie skal bo på, når de kommer og besøger mig til marts. Det lå under 15 min gang fra vores lejlighed og var nemt at finde, så det er jo en god ting.

På en af vores andre gå ture som var 3 timer lang, fandt Malene og jeg den italienske del af Tianjin (der er også et billede af det). Det var et rigtigt flot og et hyggeligt område, som vi helt klart skal benytte os meget når vejret bliver bedre. Her lå der en masse italienske restauranter, diskoteker og en masse hyggelige butikker. Priserne var høje men det havde vi også forventet når det er udenlandske restauranter, så vi kommer nok ikke spise der så tit, men kaffe kan man da altid drikke på en af cafeerne.

De sidste par dage har vi også lavet mad her hjemme. Vi har haft brugt for bare at spise noget simplet og nemt. Så vi har fået pasta med kødsovs, steak med kartofler og Chili con carne.  Mmmm lækkert.

I morgen er det lørdag og vi har ikke rigtig så mange planer, måske skal vi ud på endnu en gåtur. På mandag starter vi på arbejde og det bliver spændende. Det kommer nok ikke så mange blog indlæg når jeg først er startet på arbejde, men vil da prøve at få skrevet lidt en gang i mellem. Ciao 

 
Så er vores ferie I Shanghai desværre slut. Sikke en by, jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde.

Vi tog hjemmefra torsdag formiddag, ned til metroen også videre til den store West station, som for os danskere virker så stor Københavns lufthavn. Vi hoppede så på det store højhastigheds tog som tager 5 timer fra Tianjin til Shanghai, det køre ca. 300km/t. Tog turen gik fint, jeg tog en køresygepille, så det meste af turen gik med at læse en bog og små sove lidt. Da vi stopper i Shanghai skulle vi med en metro ind til centrum, hvor vores hostel lå. Det var et okay hostel vi skulle bo på, vi tjekkede bare så sent ind at det værelse vi egentlig skulle have haft var givet væk, så vi skulle dele med en ung kinesisk fyr og da vi havde lagt os til at sove kom en ung kinesisk kvinde som skulle sove i Mettes underkøje. De begge tjekkede så ud dagen efter, så havde vi værelset for os selv resten af vores ophold.

Næste morgen ville vi ned til den gamle bydel af Shanghai, som er det sted hvor de fleste turist attraktioner var. Vi startede ud med at købe lidt souvenirs, hvor jeg fandt den perfekte fødselsgave til min fætter André som snart fylder 20. SNØFT, jeg savner dem alle sammen derhjemme. Så gik vi ind i selve centrum hvor alle bygningerne var meget flotte og havde en masse smukke udsmykninger. Det kan ses på det slideshow jeg har lagt ind i mit foto album, Shanghai.

Vi har været inde for at se en masse templer, som er ubeskriveligt smukke. Det kan ikke ses på billeder, det skal man opleve. Jeg ville ønske at det havde været bedre vejr, fordi vi frøs rigtig meget og blev nød til at lave mange pittstop på Starbucks for at få varmen.

I den gamle bydel tog vi også på et 300 år gammelt the hus, hvor de havde en ægte kinesisk the ceremoni. Det er en oplevelse der ikke kan købes for penge. Kvinde var sød og meget imødekommende, hun beskrev tingene meget grundigt og fortalte os alt om de the vi nu drak. Jeg bestilte en the som skulle give energi og hjælpe mod smerter i ryggen. Malene bestilte en the som skulle være god mod maven, og de andre bestilte en the som var god for huden. Da vi fortalte kvinden at vi har engelsk lærer gav hun os en the som skulle være god med halsen, den smagte virkelig godt og så også flot ud, det var små blomster.

Om aftenen tog vi til et Acrobat show i Shanghai cirkus. Jeg kan ikke med ord beskrive hvor vildt det show var. Det kan de sgu finde ud af. Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive om det andet end at alt var smukt, farligt og bare vanvittigt. En oplevelse jeg er glad for at jeg har fået med.

Vi har stadig meget svært ved at vende os til det kinesiske køkken, men er dog blevet lidt bedre til at spise det. Der er generelt bare meget olie i maden og tofu smager ikke så godt. Så vi har spist en del junkfood, som jeg er meget træt af. Har dog fundet nogle ting jeg rigtig godt kan lide, det er primært ris med grønsager og kylling.

Så blev det tid til at se den store gågade. Og ja, jeg fik shoppet mere end jeg måske burde, men dem som kender mig ved at sådan noget kan jeg ikke styre :-) De har nogle fede butikker i Shanghai og priserne er meget forskellige. Vi fandt en butik hvor priserne var meget blandet, noget var dyrt og andet var billigt. Efter jeg havde brugt en masse penge tog vi ned til havnen, som de kalder ”the Bond”. Et godt sted at få en udsigt over Shanghai, her stod vi også da kineserne hoppede ind i det nye år. Selvom det kun var mig og Malene som faktisk hoppede ind i det nye år og råbte happy new year da klokken slog 12. Det var der ikke rigtig andre der gjorde, så lidt pinlige var vi nok. Jeg har en ide om at kinesernes nytår år er som danskernes juleaften, man sidder hjemme med familien og nyder hinandens selskab. Så nytårs nat var der kun turister man så på gaden og der var ikke fyrværkeri som herhjemme, det var vi lidt skuffede over. Det var kun hotellerne som skød af, men smukt var det nu alligevel.

Kl 8.15 næste morgen skulle Malene og jeg med metroen og derefter toget hjem til Tianjin. Meget søvn havde vi ikke fået den nat, så vi gik rundt som zombier i de stiller gader i Shanghai. Mette og Sarah tog videre til en landsby de gerne ville se, som vi ikke rigtig gad. Vi vil hellere rejse rundt når vejret bliver bedre så vi ikke skal gå og fryse for meget. Tog turen hjem gik fint, der blev vist en film Mads Mikkelsen i toget så vi var helt oppe at køre. Vi troede at toget ville stoppe ved West stationen, vi havde nemlig købt en retur billet, men da toget havde stoppet ved syd sagde de i højtaleren: Næste stop Beijing Syd…. Ohhhh nej, så måtte vi til Beijing for at taget et nyt tog tilbage til Tianjin. Heldigvis er det et lyn tog, så det tog os lige 1.5 time ekstra at komme hjem, end forventet.

Nu er vi hjemme i lejligheden igen, bare Malene og jeg og det er faktisk dejligt bare at have lidt ro. Hvad de næste par dage skal gå med, ved vi ikke endnu. Det må tiden vise :-) 
Ciao

 
I dag er det min roomate Sarahs fødselsdag, så vi har været ude at købe en lækker gave til hende og invitere hende ud for at spise i aften J Hun skal da forkæles. Håber at vi ender på en karaoke bar i aften. 

I går købte vi vores tog billet til Shanghai. En enkel billet kostede 513kr, så tager det ca. 5 timer. Vi skal af sted den 7 og kommer hjem igen den 11 om aftenen. Jeg glæder mig meget til at skulle opleve det kinesiske nytår år i Shanghai.

Endelig har vi fået internet i vores lejlighed, så nu er stilheden kommet hvor vi alle sidder på vores computere for at skype med vores familie, sende en masses mails og ikke mindst Facebook. Ellers går hverdagen med at gå rundt på den store gågade, kigge i butikkerne og handle ind i Wallmart, hvor man kan få ALT. Jeg synes at alle vores dage går virkelig hurtigt, vi er først hjemme i lejligheden ved 23 tiden om aftenen hvorefter vi sætter os i sengen for at se en film inden vi går til køjs. De sidste par aftener har jeg haft besvær med at falde i søvn, så nu er min taktik at stå op kl 8 hver morgen og ikke tage nogle middagslur, så må jeg kunne falde til ro i ordentlig tid. Jeg skal vende mig til en helt ny rytme.

Håber i har set de billeder jeg har lagt ind fra de første par dage af vores rejse. Der kommer et nyt blog indlæg når vi kommer hjem fra Shanghai J Ciao

 
Ni hao

Så er vi ankommet til Kina. Turen har været meget lang, ca 29 timer fra da vi tog af sted til vi blev sat af i vores lejlighed. Vi havde ikke rigtigt kunne sove i flyveren, så vi var alle meget trætte da vi ankom. Det skulle dog ikke stoppe os fra at få en lang gå tur rundt til alle de ting, vores nye kollega Mona, ville have vi skulle nå den første dag vi ankom. Ikke nok med vi var trætte, men vi havde også lige haft en kører tur på 4 timer i en helvedes taxa der kørte som en psykopat, ikke nok med det, så var den VIRKELIG beskidt.

Vi kom ind i vores lejlighed, smed kufferten, kiggede hurtigt rundt også sagde Mona at vi skulle en tur på politistationen for at melde vores ankomst. Vi skiftede hurtigt vores tøj og så var det ellers af sted ud i Tianjin travle og meget beskidte gader. Man skal holde hoved koldt når man går i gaderne, der er nemlig ikke fortov som vi kender det hjemme i DK og heller ingen trafikregler.
Efter at vi havde siddet over en time på politistationen tog vi ned og så den skole vi skal arbejde på. Den var mindre end jeg havde forventet, men de fortalte os at vi også skulle arbejde på to andre skoler. ”Jeg tager det som en udfordring”.

Næste stop på dagen var at vi skulle ned at få vores kinesiske tlf nr. Det i sig selv var umuligt, vi stod i kø i over 2.5 timer og alt gik bare langsomt. Så da vi endelige var færdige var klokken blevet 19.30 og vi havde spist i 12 timer. Vi skulle så ud og spise med vores chef. Hun sagde ikke så meget til os men var dog smilende, tror godt hun kunne fornemme at vi var meget trætte. Jeg kunne overhoved ikke lide maden, men spiste høfligt lidt af det og lod som om jeg godt kunne lide det J Jeannie fortalte ikke meget om det arbejde vi skulle lave men det kommer vel på et tidspunkt.

Efter aftensmaden tog vi tilbage i lejligheden for at sove men vi kunne nu ikke lade være med at kigge på hvad der var i vores værelser, køkkenet og badet. Selve lejligheden er fin, men der er mange ting som ikke virker. I stedet for at de har smidt det ud, står det bare og fylder. Jeg bor på værelse med Malene de første 3 måneder og derefter bytter vi med Sarah og Mette, som lige nu har hver deres værelse.

Vi har været i Kina 4 dage nu og alle dagene har været meget lange. Vi har været ude at handle i et kæmpe supermarked som lægger lidt væk fra hvor vi bor, men vi har fået de fleste ting vi manglede til derhjemme. Tidsforskellen har også sat sit spor, jeg kan ikke sove om natten og falder først i søvn ved 3 tiden om morgen, selvom jeg har været død træt. Mon ikke det ændre sig i løbet af et par dage.

Nu sidder jeg på Starbucks som er det eneste sted jeg kan finde wifi, indtil det bliver sat til i vores lejlighed.
Der vil komme billeder når vores internet virker derhjemme. Ciao