Så er endnu en arbejdsuge gået og tiden går hurtigt. Jeg har ikke fortaget mig så meget andet end at arbejde, træne og hjem at sove.

Det er gået godt med undervisningen i mine klasser og har lært lærerne lidt bedre at kende. De er ikke nemme at komme ind på, men har haft nogle sjove øjeblikke med Terri som er ”frivillig” amerikansk lærer på skolen. Hun forstår min humor og er med på et par sjove jokes ind i mellem. Synes sgu kineserne mangler lidt sjov i verden, det hele er meget alvorligt. Jeg har også lavet lidt sjovt med vores kollega Mona, hun er den vi kommer til når vi skal have hjælp med private ting, som tlf., lejligheden osv. Hun snakkede om en af de trænere der er i hendes fitness center, og hun sagde han var dygtig. Så kunne jeg ikke lade være med at spørge hende om hun synes han var lidt sød og om det var derfor hun gik der. Så blev hun helt rød i hoved, sætte hånden foran munden og fniste som en lille pige. Nu ved jeg da hvad jeg skal drille hende med, så det har jeg godt her de sidste par dage, bare for at få lidt sjov ud ag hverdagen. Det skal lige siges at hun er 27 år og single, så vi skal da lige have fundet hende en mand.

Så har jeg været til frisøren med Malene, hun skulle klippes og ja, nu er hun sgu blevet klippet kort håret. Det ser skide godt ud og kostede hende kun 30 kr. Det må man sige er billigt for en klipning. Jeg skal nok ligge billeder ind.

Så har Malene og jeg købt flybillet til vores tre ugers rundrejse. Vi skal en uge til Filippinerne på badeferie, 4 dage til Hong Kong på storbysferie også tager vi til Chengdu, Xian og de nær liggende områder. Så vi er klar til at det bliver den 9 Juli hvor det er vores sidste dag på arbejde. Vi flyver til Hong Kong den 10 Juli og skifter fly til Filippinerne, så vi ankommer på Boracay den 11 Juli. Så har vi noget lækkert at se frem til.

Nu er det weekend og jeg skal bare slappe af. Min familie kommer til Kina på torsdag, så jeg glæder mig til at skulle ind til dem fredag i Beijing. 

Ciao

 
Så er endnu en weekend gået og meget stærkt endda. Lørdag har Malene og jeg været ude at gå en tur i den KÆMPE by vi nu bor i. Jeg tror aldrig vi når hele vejen rundt men vi fik os da en god tur. Vi endte nede i den gamle bydel, så vi kunne få købt nogle souvenirs til jer derhjemme. Så nu har vi brugt alle vores penge og skal til at spare lidt. Vejret i går var meget blæsende men solskin. Blæsten ødelagde dog vores gåtur, fordi der oftest kom kæmpe vindstød, så vi var ved at falde og snavsen fløj rundt i gaderne og i hoved på os. Så tog vi på en hyggelig restaurant i et af de store center nær vores lejlighed, her fik en god pasta og en ikke så god snack kurv. Om aftenen tog vi hjem i lejligheden og satte en serie på computeren også slappede vi ellers bare af og nød vores fri dag.

I dag søndag, har jeg været ude at træne. Tog af sted da kl. var 9, men fitness åbnede først halv 10, meget underligt fitness center. Så efter en god gang træning har jeg en masse energi til at komme i gang med arbejdet. Resten af dagen i dag skal stå på at laver næste uges lektioner. Så satser på at være færdig med det om 3 timers tid også har jeg en Skype aftale med mine forældre kl. 18 (kinesisk tid). Jeg glæder mig rigtig meget til de kommer og besøger mig her om små 2 uger. Det bliver dejligt at se dem og mine bedste forældre. Savner min storebror meget og synes der er langtid til august lige nu. Men jeg prøve at holde mit savn væk ved at lave noget hele tiden.

I aften skal vi alle så ud at spise på CurryHouse. Det bliver rart fordi vi har ikke rigtig noget mad i køleskabet og er træt af harvegryn og yoghurt.

Så igen er ugen gået hurtigt og mon ikke den næste også gør det. Jeg lægger lidt billeder ind af vores weekend. Ciao 

 
Så er den første arbejdsuge gået. Den har været hård og meget lang.
Mandag startede vi med vores undervisning som vi havde forberedt os på om søndagen. Jeg havde brugt hele søndagen på at forbedrede mig til ugens lektioner. Der er meget som skulle forbedredes, da børnene skal lære et nyt emne hver dag. Som pædagogstuderende er det meget svært for mig at skulle sætte mig ind i en lærers arbejde. Respekt til alle lærer. Jeg er børnehaveklasse lærer for 2 faste klasser som skal lære to forskellige ting hver dag. Så jeg kan ikke forbedre det samme, desværre.
Så har jeg også 2 børnehave klasser, her er der ikke ligeså meget forberedelse fordi de ikke skal lære ligeså meget som de ældre børn. Derfor er det lidt nemmere at arbejde med de mindre børn, men det skal jeg kun 3 timer om ugen. Hvorimod jeg har de andre klasser hele dagen.
Jeg er kun i børnehaven fordi Malene skal ud på en anden skole for at undervise også skal jeg overtage hendes klasse fordi hun ikke er der.
Alt i alt er det hårdt arbejde at være engelsk lærer i et fremmed land, hvor ingen taler engelsk. Så klassens kinesiske lærer kan ikke engang hjælpe mig med at forberede mig, hvis jeg ikke kender nogle af de sange som skal synges osv.
Det virker lidt dumt at jeg som pædagogstuderende er blevet sendt herned for at arbejde. Jeg vidste godt at jeg skulle være lærer hernede. Jeg vidste bare ikke at jeg skulle stå for at undervise HELE dagen.
Så jeg har ikke tid til at lave noget andet. Jeg havde regnet med at jeg skulle undervise et par timer om dagen, men sådan bliver det ikke. Jeg står for at planlægge hele dagen, så hver dag efter arbejde kommer vi hjem og spiser vores mad, forbedrede os til næste dag, også i seng. Så lige nu er der ikke meget tid til andet end arbejde.
Jeg er lidt bekymret for hvordan jeg skal nå at lave mine læringsmål fra seminaret og det pædagogiske projekt, tværprofessionelle element, specialisering osv. Lige nu kan det være svært at se hvor jeg skal få plads til det.

Men første dag på jobbet gik fint. Jeg gik lidt i stå under min circletime, men improviserede når jeg ikke kunne huske hvad jeg skulle. ”I’ll fake it, till I make it”.
Efter en lang dags arbejde valgte vi at gå ned for at træne, men det var næsten umuligt fordi der var så mange mennesker og ingen maskiner ledige. Så vi gik ind og tog en kinesisk danse time, det var en sjov oplevelse. Det er en meget langsom dans, men yndefulde bevægelser.
Da træningen var slut tog vi hjem og spise noget frisk frugt. Det skulle jeg aldrig have gjort. Jeg havde skyllet det meget grundigt, men ikke langtid efter at jeg havde spist ananas, fik jeg det meget dårligt. Det endte ud med at jeg kastede op hele natten.
Det skulle ikke stopper mig fra at tage på arbejde dagen efter. Det var en lang tirsdag i skolen og kunne ikke spise noget hele dagen. Først onsdag da jeg fik fri fra arbejde, var jeg på benene igen. Torsdag og fredag gik fint på arbejdet, og fredag havde vi kinesisk undervisning med en af læreren som hedder Lucy. Hun skal undervise os i kinesisk hver fredag i vores pause, fra kl 13-14. Så jeg håber at kunne lidt kinesisk når vi kommer hjem til Danmark. Det er et svært sprog og det bliver ikke nemt. De har nogle svære udtalelser, så hvert bogstav har 4 lyde og betydninger og det gør det ikke nemmere. Jeg glæder mig til at sproget giver lidt mere mening. Jeg kunne godt tænke mig at kunne hilse ordenligt på folk og sige nogle basis ting, så mon ikke Lucy kan lære os det. Lige nu skal vi lære alle tallene, måned, dato osv. Lidt kedeligt.

Det har så været min første uge på arbejdet. Nu er det weekend så jeg skrive en opdatering om hvad vi har lavet på søndag. Ciao

 
Jeg har hørt at min mormor ikke synes jeg laver nok blog indlæg, så jeg må hellere komme i gang.

I dette blog indlæg vil jeg prøve at beskrive det arbejde jeg skal lave.

Vi er blevet delt ind i klasser. Jeg skal have 4 forskellige klasser som jeg skal være engelsklærer for. 2 af klasserne er ca. 3 år, der skal jeg kun være et modul en gang om ugen. Så det er ikke den gruppe jeg skal bruge mest tid med.
Den klasse jeg skal være mest i er butterfly class, hvor børnene er ca. 5 år. Her skal jeg være alle ugens 5 dage i det først modul.
Når jeg ikke er der, er jeg i Kindergarden resten af tiden. Der er børnene ca. 6 år.
Så der er nok at se til med alle klasserne, som alle har forskellige læreplaner og mål de skal nok. I Kina skal børnene lære et hvis antal ord, farver, ting osv pr måned. Hvilket er meget at forvente af så små børn men det er vores ansvar at søger for at de lære det, for i slutningen af måneden skal de alle til prøve hos nogen af lederne.
Lige nu virker selve forberedelses arbejdet rimligt uoverskueligt men det er nok fordi jeg lige skal ind i deres rytmer for at forstå det. De har en plan man SKAL følge hver dag, med et bestemt emne man skal snakke om på dagen. Vi skal så ud fra denne plan skal vi planlægge noget ekstra til emnet.
Der er en del forberedelse når man skal lave det til 2-4 forskellige klasser hverdag. Nok mest fordi jeg ikke kender meget til de emner børnene har. Nu bider det mig i røven at jeg ikke vil være børnehavepædagog, jeg kan jo ingen børnesange, hehe.
En skole dag består af to moduler. Det første er 45min til 1times ”circeltime” hvor børnene i fællesskab skal fortælle om vejret, kalenderen og antal elever som er kommet i dag. Alle emner har en sang som der skal synges til. Dem håber jeg snart på at lære. Efter disse 3 ting, som skal laves hver dag, skal jeg så fortælle børnene om det nye emne for i dag, efter at vi har lavet et resume af dagen i går. Så skal jeg så lave nogle ting til dette emne, som børnene så skal lære, lytte og genfortælle. Efter den 1 time så er gået skal børnene ud i deres ”centers”. Det er små stationer, hvor de selv vælger hvilken en de vil være i. Her lære de så forskellige ting. Der er 8 forskellige ”center” hvor hver center skal handle om dagens emne, dette skal jeg forbedre i sammenarbejde med de andre lærer i min klasse. Vi er 3 lærer i alt, jeg den eneste som taler engelsk. De taler meget lidt basis engelsk.  
 Art: Hvor de tegner, maler, klipper osv ting til dagens emne.
 Language: Hvor de skal øve deres engelske udtale. Så der skal læses, leges med bogstav spil osv.
 Science: Hvor de skal lave små eksperimenter.
 Cooking: Hvor de laver noget mad eller taler om det.
 Math: Hvor de laver matematik.
 Dramatic play: Hvor de kan klæde sig ud, lege noget som handler om emnet.
 Literacy: Hvor de skal lære at stave.
 Music class: Hvor der bliver sunget sange.
 Large Muscle: Minder om gymnastik, bare på 10m2.

Når børnene så har været i deres ”center” er det tid til at gå udenfor for at lege. Her er det ikke fri leg som derhjemme. Jeg står for at planlægge 20-30min fællesleg ude i gården.

Efter de har været ude at lege skal børnene ind for at vaske ansigt og hænder. Så sætte de sig pænt på deres pladser og lytter til at jeg skal læse en historie op i ca. 15min indtil deres mad kommer. Efter maden skal de sove til middag. Efter deres lur starter 2 modul, det er næsten det samme som første modul. Circel time, center time, udenfor, historie, mad også bliver de hentet kl 17.

Det er en meget lang dag for børnene men de virker meget glade hele dagen. Jeg er allerede meget forelsket i alle børnene og har lært dem deres første danske ord. HAPS. Det er nu nok mest fordi at jeg ikke kan lade være med at sige haps haps haps når jeg sidder sammen med dem.

I dag er det lørdag og vi har været ude at træne kl 10 i formiddags. Vi har meldt os ind i et fitness center for at få tiden til at gå når vi har de to timers pause, imens børnene sover. For 6 måneders fitness har vi givet 500kr. Det kan Danmark sgu lære noget af. Til genglæd er der ikke så rent og mange af maskinerne virker ikke ordenligt. Til genglæd er der en masse danse, trænings og spining hold hele dagen, et nyt hver time. Vi har set både mavedans, Zumba, aerobic og ikke mindst gangnam style. Jeg må indrømme at det er længesiden jeg har grint så meget som da jeg tilfældigt kommer gående ind i danse lokalet (for at strække ud, det kan man kun inden bagved) også står der bare en vildeste fyr med 3 ældredamer og giver det fuld gas til gangnam style. Respekt til de gamle damer. Jeg synes det er lidt underligt at man kan gå til gangnam style danse time, men okay, hvad er ikke underligt i Kina.

Nu skal vi bruge resten af vores weekend på at lave forberedelse til næste uges arbejde. Jeg skal have fundet noget børnesange og børnelege frem, så jeg ikke gå helt i stå på mandag.

Jeg prøver at ligge nogle billeder ind af den første klasse jeg var inden i. Ciao.